Om oss

Finnskogen Montessoriskole ligger på Lundersæter, ca to og en halv mil fra Kongsvinger. Finnskogen Montessori er et gratis skoletilbud for 1. til 7.klasse. Det er fri skoletransport innenfor kommunens grenser.

Skoledagen vår starter kl 08.00. Da spiser de som ønsker det medbrakt frokost, eller de som ønsker det, kan spise skolens kjempegode havregrøt. Mellom 08.00 og 11.00 har vi vår førte arbeidsøkt. Elevene jobber selvstendig, to og to, eller de får presentasjoner av nytt montessorimateriell.

Kl 11.00 er det lunsj, og når vi har spist ferdig, har vi friminuttet vårt. Da bruker vi det fantastiske uteområdet vårt til frilek. Deretter har vi vår andre arbeidsøkt, som varer mellom 12.30 og 14.30. Dagen avsluttes kl 14.30.

Hos oss får elevene lunsj. Vi har ingen foreldrebetaling, men alle foresatte oppfordres til å betale et depositum (en A-aksje) pålydende 3000,- kroner. Dette er penger som blir tilbakebetalt når elevene er ferdige hos oss.

Vi er medlem av Montessori Norge

Hvorfor velge Finnskogen Montessoriskole?

 • Vi har et unikt montessorimateriell
 • Vi har tilrettelagt miljø
 • Vi har individuell læring i aldersblandede grupper
 • Vi har velutdannede, kompetente og engasjerte pedagoger
 • Vi bruker naturen i undervisningen
 • Det er helt gratis å være elev hos oss

Maria Montessori

Maria Montessori ble født i Italia i 1870 og døde i Holland i 1952. Montessori var en av de første kvinnene som ble uteksaminert som doktor i medisin i Italia; et studium som også bidro til hennes økende interesse for barns behov. Rundt 1900 jobbet hun som professor i pedagogikk ved universitetet i Roma. Hun ble engasjert i problematikken rundt kvinners rettigheter og den sosiale reform, og da hun startet sin første førskole, Casa dei Bambini (Barnas hus) i Romas slumstrøk, utviklet hun en helt ny pedagogisk metode for opplæring av barn.

Hennes suksess i Italia ble snart etterfulgt av internasjonal anerkjennelse. I over 40 år reiste hun verden rundt, holdt foredrag, skrev bøker og etablerte utdanningssentre for montessorilærere. Etter å ha opplevd to verdenskriger ble ”utdanning for fred” et gjennomgående tema i hennes arbeide.

Prinsipper for montessoripedagogikk

Montessoripedagogikk følger en rekke prinsipper, som også bekreftes av ny forskning innen opplæring og utdanning:

 • Barn er individer som er dypt påvirket både av samfunnet og deres nære omgivelser. Hvert barn er født med potensialet til å skape, en trang til læring og retten til å bli behandlet som et individ
 • Et forberedt miljø, både hjemme og i barnehagen/ skolen, støtter utviklingen av barnets naturlige potensial
 • Barn må gis frihet til å jobbe og bevege seg rundt innenfor de grenser som gjør det mulig for dem å være en del av en sosial gruppe
 • Barn bør ha tilgang til spesielt utviklet læringsmateriell, konkretiseringsmateriell, som hjelper dem i å utforske sine omgivelser og setter dem i stand til å utvikle grunnleggende kognitive ferdigheter.
 • En blandet aldersgruppe oppmuntrer utviklingen av barnets personlighet både sosialt og intellektuelt i dets eget tempo